The client’s objective was to develop four family-friendly townhouses that have a sense of community.

Project Type: Masterplanning Subdivision. Multiunit Residential. Townhouses.

Location: Evans Bay Parade, Wellington

Status: Under construction.

The client’s objective was to develop four family-friendly townhouses that have a sense of community, privacy and individuality. With clever design over 3 levels these townhouses provide light filled efficient living with convenient access to both the city and the eastern suburbs plus dramatic views across Evans Bay and shared village greens.

The site has been a challenge as it is a deep basin within the Evans Bay Parade hillside. Creating a flat space for the village green has required a lot of drainage and earthworks. Earthworks are always challenging due to the simple fact you just don’t really know what’s in there until you start digging. However the village green is a triumph. It is a large sheltered and sunny space perfect for growing families to enjoy. While Wellington battles with the prevailing Northerly the residents at Catalina Lane enjoy the sunshine with not much more than a gentle breeze. A welcome relief to all.

Catalina Lane
drawing catalina lane multi unit new zealand architects
Work in progress
catalina lane multi unit nz architect company
Share
catalina lane multi unit nz architects
Share
catalina lane multi unit new zealand architects
Share

Please provide text for here Solari Architects in New Zealand. Client testimonial will go here mentioning archtecture in Wellington text will go here mentioning text

ENQUIRE
catalina lane multi unit nz architect firm
Share
loader...