Renovated Theatre and Café into a 5 bedroom home.

Project Type: Residential Rennovation

Location: Lyall Bay, Wellington.

Status: Completed

Client objectives and goals were to re-think/re-design an old theatre containing a retail store, cafe and 3 bedroom flat, into a welcoming contemporary home for a growing, energetic family.

The house exists as two levels, with 310 sq m on the ground floor and the remainder as mixture of enclosed upper level spaces and an open mezzanine space that shares the main central volume that is the living space.

When working on this project we were inspired not only by the original building but its location and the energy of the family. Not wanting to disconnect the building from its historic roots in Lyall Bay we created a space that continued to reach out to its surroundings. We kept a sense of freedom throughout the home with a very generous double height central living space that introduced a formal lounge area before rolling into a causal family space effortlessly blended into the back yard.

Lyall Bay Reno
Completed on
Lyall Bay residential architects new zealand firm
Share
Share
Share

"We wanted to turn this very large building with multiple floor levels, a mixture of vast open spaces and a tiny warren of rooms into a home that both children and adults could enjoy - whilst making the most of the natural light and views the site offered."

ENQUIRE
Share
Lyall-Bay-residential-nz-architects-new-zealand
Share
Share
Share
Share
Lyall-Bay-residential-nz-architects-new-zealand
Share
loader...